donderdag 6 december 2012

DIY: Travel journal

ewaar alles van je vakantie: bonnetjes, entreekaartjes, buskaartjes, stafkaart, ansichtkaarten, postzegels, suikerzakjes, foldertjes, noem maar op! Heb je zin om het te maken? lees verder!
inspiratie travel journal
Benodigdheden
- verzameling van flyers, papiertjes etc.
- Fineliners
- Lijm
- Decoratietape
- Postzegels
- Stukjes landkaart
- Stempels
- Strijkletters
- Notitieboekje (Ik, Jet, heb de mijne van de HEMA voor maar € 2,95!)
- Schaar
- Envelop
- Andere leuke dingetjes, gebruik jouw creatieve talent!
inspiratie travel journal
Wat moet je doen?
Stap 1:
Pak je notitieboekje en bedenk een leuke compositie voor de voorkant met postzegels, stempels en stukjes van een landkaart.
Stap 2: Voor de binnenkant kun je jouw verhalen op bijvoorbeeld stukjes bonnetjes en envelopjes schrijven.
inspiratie travel journal
Stap 3: Versier het met allerlei leuke dingetjes.
Stap 4: Leuke ideetjes voor pagina’s: leuke hotspots, adressen om kaartjes naar te sturen en je gegevens (zodat als je jouw travel journal kwijt bent de vinder het naar jou kan terugsturen!).
inspiratie travel journal
TIPS
- Neem een klein 'knutsel kitje' mee op vakantie met onder andere mooie pennen, lijm of dubbelzijdig plakband, schaar en ter decoratie wat decoratie tape en stickers.
- Je kunt ook wat dingen met een paperclip vastzetten, zodat je thuis alles rustig kunt organiseren en inplakken. Laat eventueel ook wat ruimte over voor foto's die je nog wil uitprinten en inplakken. Bijvoorbeeld Instagram foto's!
- Experimenteer met achtergronden! Plak bijvoorbeeld de plattegrond van de camping in of gebruik de verpakking van Italiaanse cornflakes als ondergrond. Daarom plak je vervolgens weer andere dingetjes of schrijf je je verhaal. - Om je tekst eventueel wat op te lichten tussen al die drukke plaatjes kun je gebruik maken van post-its of etiketten. Zo vallen je bijschriften net wat beter op.
- Experimenteer met achtergronden! Plak bijvoorbeeld de plattegrond van de camping in of gebruik de verpakking van Italiaanse cornflakes als ondergrond. Daarom plak je vervolgens weer andere dingetjes of schrijf je je verhaal.
- Om je tekst eventueel wat op te lichten tussen al die drukke plaatjes kun je gebruik maken van post-its of etiketten. Zo vallen je bijschriften net wat beter op.
inspiratie travel journal
- Plak een envelop aan de binnenkant van je notitieboek voor alle papiertjes en frutsels die te dik zijn om in te plakken of die er los bij horen.
Nog wat meer inspiratie nodig? Dit is hoe mijn boekje er verder nog uitziet!
travel journal
travel journal
travel journal
travel journal
travel journal
travel journal
travel journal
Gaan jullie ook een leuke travel journal maken van jouw vakantie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten