donderdag 6 december 2012

DIY: Crayon art

Zijn jouw slaapkamermuren een beetje saai? Dan is het leuk om daar iets aan te doen, maar wat? Het wordt tijd voor een keer wat anders dan een foto of een kant en klaar schilderijtje... Wat dacht je van een kleurrijk selfmade schilderij? Leuk? Kijk dan maar even mee!
crayon art
Benodigdheden:
- Canvasdoek (Te koop bij Xenos, Blokker, knutselwinkel en Pipoos)
- Waskrijtjes (Ik, Jet, heb de mijne van de HEMA. Deze liggen bij de kinder-knutsel afdeling en zitten in een klein, rond en doorzichtig doosje. De meeste waskrijtjes werken namelijk niet, want er moet een hoog vet gehalte in zitten. Die van de HEMA werken zeker!)
- Föhn
- Oude kranten
- Lijm
Deze DIY kan best veel rommel geven, omdat als je föhnt het vloeibare van de waskrijtjes overal naartoe spettert. Je kunt dus eigenlijk het beste naar buiten gaan, of op een schildersezel of met heel veel kranten.
crayon art
Maar hoe maak je het?
Stap 1:
Leg je canvasdoek ergens neer en plak er al je waskrijtjes op, leg ze in een rijtje. Je mag zelf kiezen welke kleuren, maar ik vind de regenboogkleuren het leukst!
Stap 2: Je kunt daarna het beste een paar uur wachten zodat je zeker weet dat de lijm opgedroogd is en ze er niet afvallen als je aan het föhnen bent.
Stap 3: Zet je doek ergens neer en föhnen maar! Je kunt het beste met drie krijtjes tegelijk heel lang je föhn erop zetten, dan gaat het sneller!
Stap 4: Laat het goed drogen en hang het op een leuke plek op!
TIP: Vind je dat de druppels iets verder doorlopen dan naar je zin? Simpel, stop gewoon op die plek met föhnen!
crayon art
Veel plezier! Gaan jullie ook een crayon art schilderij maken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten