donderdag 29 november 2012

Organiseer een slaapfeestje

Wil je je verjaardag vieren, ben je geslaagd of heb je gewoon zin om een leuk feestje te organiseren? Hou dan een slaapfeestje! Supergezellig met vriendinnen en de voorbereiding is helemaal niet moeilijk.

Uitnodigingen
Zorg dat je allereerst leuke uitnodigingen maakt. Dat kun je gewoon op de computer doen, maar zelf schrijven is nóg leuker.
Een leuke link is Evite.com, daar kun je héle mooie online uitnodigingen versturen. Als je op de link klikt, kom je meteen bij de 'meiden' kaarten!
Op de uitnodiging zet je altijd het volgende:
- Ter ere waar van is het (verjaardag? zomaar?)
- Een (korte) omschrijving van wat voor soort feestje het is. Dit hoeft niet altijd, je kunt het ook een verrassing houden.
- De datum en hoelaat het (ongeveer) begint
- Het adres en telefoonnummer
- Of ze even willen laten weten of ze wel of niet komen
- Of ze nog iets mee moeten nemen.
- Een eventuele dresscode*.
* Dresscode: dit hoeft niet persé, maar kan wel leuk zijn. Bij een slaapfeestje kun je bijvoorbeeld als dresscode doen: "Fabulous pyjama's" of "Sparkling Sleepwear".
Aankleding
Je hoeft je huis niet helemaal om te bouwen voor een feestje. Zet gewoon wat dingetjes aan de kant, vraag aan je ouders of er dingen zijn die ze liever opgeborgen hebben. Bijvoorbeeld een dure vaas, die kun je dan beter eventjes boven neerzetten.
Ook is het slim om je kapstok eventjes leeg te halen, de jassen leg je dan gewoon boven op bed. Zo is er genoeg plek voor de jassen van de gasten!
Bij een slaapfeestje moet je natuurlijk zorgen dat er plek is om te slapen. Je kunt zelf matrassen of matjes neerleggen, maar je kunt ook vragen of de gasten ze zelf meenemen. Zorg in ieder geval dat er plek is om ze neer te leggen! Vergeet ook de kussens en slaapzakken niet, hier kun je zelf voor zorgen of mee laten nemen.
Het is natuurlijk wel leuk om je huis een beetje feestelijk te maken. Dus leg kussentjes neer, steek kaarsjes aan, zet leuke muziek op en dim het licht een beetje.
Eten & Drinken
Bedenk van tevoren hoeveel mensen er komen, en hoeveel zij ongeveer eten & drinken. Vind je het moeilijk, vraag dan eens rond aan andere mensen die een feest hebben gegeven. Ze kunnen je vaak goed helpen!
Wat je in ieder geval in moet kopen voor een slaapfeest, is: drank (frisdrank, wat sapjes en eventueel alcohol), zoutjes (chips, nootjes, Japanse mix), chocola, snacks (bijvoorbeeld kleine loempia'tjes of bitterballen). Ook kan ijs érg lekker zijn, of bak zelf brownies of een taart!
Te doen
Natuurlijk moet je ook wel wat dóen op een slaapfeest. Maak geen strakke planning, vaak is het zo gezellig en ben je aan het kletsen, dat sommige dingen die je bedacht had, niet uitgevoerd worden. Wees dan ook niet streng, ga niet zeggen dat men NU dit moet gaan doen.
Leuk om te doen, is:
- Een pyjama modeshow houden
- Samen iets bakken, of zelf ijsjes maken (je haalt gewoon een paar soorten ijs in huis, versiersels van de bakafdeling, chocoladesaus, etc.)
- Lijstjes maken, van leuke jongens, stomme meiden, mooie kleding enzovoorts
- Elkaar opmaken
- Elkaars nagels lakken
- Een fotoshoot houden
- Een spel doen
- Film kijken! Leuke meidenfilms zijn:
10 things I hate about you
She's the man
Coyote Ugly
Mean girls
How to lose a guy in 10 days
A Cinderella story
Raise your voice
Monster in law
Bring it on (deel 1 en 2)
Save The Last Dance
Honey
Maid in Manhattan
The Wedding Planner

Veel plezier!

1 opmerking:

  1. een slaapfeestje is een heel leuk idee je kunt de kinderen ook zelf hun ontbijt laten maken

    BeantwoordenVerwijderen